Background Image

Vinyl padló tisztítása és karbantartása

Vinyl padló tisztítása és karbantartása

 Alaptisztítás, periodikus tisztítás géppel

 

A szilárd szennyeződéseket távolítsuk el sepréssel vagy porszívóval a vinyl padlóról. Eszközök: lúgos tisztítószer, egytárcsás tisztítógép, piros pad, nedvesség lehúzó kézi eszköz

A tisztítófolyadékot 5-10m2-nyi területen oszlassuk el a vinyl padlón, 10-15 perc behatóidő eltelte után súroljuk fel a vinyl padlót, szívassuk fel a szennyes takarító folyadékot, majd vízzel öblítsük tisztára a felületet és távolítsuk el a vizet a vinyl padlóról. A periodikus tisztítást a használat intenzitásától és szennyezettségétől függően végezzük.

 

Napi tisztítás

 

A szilárd szennyeződéseket távolítsuk el sepréssel vagy porszívóval a vinyl padlóról. Kézi nedves tisztítás: Eszközök: mop (lehetőleg mikroszálas), vízlehúzó kézi eszköz,tisztítószer ,általában semleges vagy gyengén lúgos.A tisztítást kétvödrös módszerrel végezzük.

Gépi nedves tisztításhoz használjunk egytárcsás súrológépet és fehér pad-et. Soha ne alkalmazzunk olyan tisztítószert a vinyl padlón, mely karcolást vagy a padló egyéb sérülését okozhatja. A gumikerekek és gumi bútorlábak a vinyl padló elszíneződését okozhatják, ezért ilyen helyen használjunk védő alátétet.