Background Image

Szakinformációk

Szalagparketta

A padlóburkolók között a szalagparketta az egyik legkedveltebb melegburkoló anyag.

A szalagparketta 3 rétegből készülő meleg burkolat / Befag, Graboplast /, amelynek felső rétege nemes fából készül (kb. 3-4mm vastagságban), amíg az alatta lévő másik kettő hordozórétege kevésbé igényes fából áll össze. Aki hosszútávra gondolkodik, és megfelelő ár-érték arányban keres parkettát, akkor a szalagparketta egy ideális választás tud lenni. Valamint csak úgy, mint a laminált padló, szintén bővíthető padlófűtéssel, bár a szalagparketta vastagságára való tekintettel nem túl jól tudja leszigetelni a fűtés.Click 7 rétegû Nanotech lakkozás Rendkívüli kopásállóság Egyszerû, ragasztó nélküli lerakás Pontos illesztés Sérülésmentesen szétszedhetõ 15 év garancia Budapest területén díjtalan házhozszállítás. 50.000 Ft feletti vásárlás esetén. Az önzárós szalagparketta egy olyan mechanikus zárrendszerrel rendelkezik, melynek lerakásához szükségtelen a ragasztó használata. Az illesztés ellenáll a normál igénybe vételnek anélkül, hogy a parkettaszálak elmozdulnának egymástól. A szalagparketta lerakása így nagyon könnyû a parketta szálak mindig egyenes vonalban követik egymást. Az összeillesztés a padló egész élettartalma alatt tökéletesen üzemel. Nagy elõnye, hogy sérülésmentesen szétszedhetõ és újra lerakható.

Az antibakteriális bevonatrendszerrel készülő parkettánk a nanotechnológiai eljárásnak köszönhetően ezüst ionokat tartalmazó kerámia részecskék épülnek be a BEFAG készparketta / szalagparketta / fedőlakk-bevonatába, amelyek meggátolják a felületre került baktériumok és gombák anyagcseréjét és ezzel szaporodásukat. Az antibakteriális bevonatú készparketta különösen ajánlott egészségügyi intézményekben, óvodákban és bölcsődékben, idős vagy beteg embereket gondozó otthonokban, valamint lakásokban fokozott érzékenység vagy immunitási problémák esetén. Ezt a megoldást ma már minden lakkozott termékünknél alkalmazzuk. Ezálltal a laminált padló és vinyl padló után, a szalagparkettánál is megoldódott ez a közintézményekben előírt követelmény.

Tovább

Klikkes vagy önzárós Szalagparketta

Azok a szalagparketták / Befag, Graboplast /, melyek önzárósak, mechanikus zárrendszerük is van, és így lerakásukhoz nem kell ragasztót használni. Illesztéseik ellenállnak a normál igénybevételnek, így a parkettaszálak nem mozdulnak el egymástól. Ezáltal a szalagparketta lerakása szinte a legkönnyebb feladat, mert a parketta szálak mindig egyenes vonalban követik egymást. Az így elkészült illesztések a padló egész élettartalma alatt tökéletesen működnek. Legnagyobb előnye, hogy bármikor sérülésmentesen szétszedhető és újra és újra, akárhányszor lerakható.

Click 7 rétegû Nanotech lakkozás, Rendkívüli kopásállóság,15 év garancia Budapest területén díjtalan házhozszállítás. 50.000 Ft feletti vásárlás esetén.

Az antibakteriális bevonatrendszerrel készülő parkettánk a nanotechnológiai eljárásnak köszönhetően ezüst ionokat tartalmazó kerámia részecskék épülnek be a BEFAG készparketta / szalagparketta / fedőlakk-bevonatába, amelyek meggátolják a felületre került baktériumok és gombák anyagcseréjét és ezzel szaporodásukat. Az antibakteriális bevonatú készparketta különösen ajánlott egészségügyi intézményekben, óvodákban és bölcsődékben, idős vagy beteg embereket gondozó otthonokban, valamint lakásokban fokozott érzékenység vagy immunitási problémák esetén. Ezt a megoldást ma már minden lakkozott termékünknél alkalmazzuk. Ezálltal a laminált padló és vinyl padló után, a szalagparkettánál is megoldódott ez a közintézményekben előírt követelmény.

Tovább

Laminált padló vagy laminált parketta

A laminált padló olyan 3 rétegből álló meleg burkolat, amelynek alsó és felső rész műanyagból áll (melaminos védőréteg), és ennek köszönhetően formatartó és jó szilárdsággal bír! A felső rész gyakorlatilag áll egy UV-álló, színtartó dekorrétegből, amely a valódi fa érzetét adja vissza, és a laminált padló szépségét megőrző védőrétegből. Kaindl, Kronopol. HDF hordozóalap, billenõ click, Budapest területén díjtalan házhozszállítás 50.000 Ft feletti vásárlás esetén. LAMINÁLT PADLÓ A szépség és a hosszú élettartam kombinációja A laminált padlók természetes fa alapanyagú termékek, amelyek egyesítik a szépséget, a technológiát, és a tradíciót. A laminált padlót könnyû lefektetni, és ellenáll a fakulásnak. A panelek kopás és karcolásállóak is egyben. A színek és minták változatosságának segítségével meleg és hívogató otthont alakíthatunk ki. A laminált padló nem tartalmaz veszélyes alkotóelemeket, és a felülete nem szívja magába a koszt. Nagyon egyszerû karbantartani, csak portalanítást igényel, és egy nedves ruhával kell feltörölni. A laminált padló kiválóan alkalmazható padlófûtés esetén is. Felhasználási terület: 6mm-es laminált padló hálószoba, kis forgalmú helyiségek. 7mm-es laminált padló nappali, elõszoba kis forgalmú iroda 8mm-es laminált padló közepes forgalmú irodák. 12mm-es laminált padló nagy forgalmú irodák, üzletek.

 

Tovább

Szegélyléc

A szalagparketta, laminált padló, vinyl padló, pvc, szőnyegpadló vagy más padlóburkolatok kiválasztása nagy körültekintést igényel. A legtöbb esetben több évre tervezzük a lakásunk stílusát meghatározó melegburkolatát. A melegburkolat szépsége, stílusa kiemelésére szolgálnak a különböző típusú, formájú, anyagú és felületkezelésű szegélylécek, ezek biztosítanak keretet, emelik ki és keltik életre padlóburkolatainkat. A szegélylécek anyagai, felületkezelései, kialakításaik, kielégítik a leg extrémebb igényeket is. Hordozóalapjuk lehet fa, MDF, műanyag, habosított műanyag vagy fém, felületkezelésük pedig laminált, fúrnérozott, tömör fa vagy festett.

Tovább

Vinyl padló

 A vinyl padló (LVT) design padló Exkluzív megjelenés, kiváló tulajdonságokkal. 100% vízálló, görgösszékálló, nem recseg nem nyikorog, Közületi felhasználásnak is ellenáll. Különböző fafajú és színválasztékú, parketta és svédpadló kialakításban érhető el. Felhasználásával egyedi és klasszikus hangulatú terek alakíthatóak ki. PUR felületi rétegének köszönhetően könnyű tisztántartani, fertőtleníteni és nem kell rendszeresen felületkezelni, pl. csiszolni, lakkozni, olajozni vagy waxolni. Ragasztást igényel! Ftalát- oldószer- és nehézfém mentes!

 

A vinyl padló vagy Design Padló (LVT) burkolat, amely vastag koptatórétege miatt elsősorban közületi felhasználásra ajánlott. Különböző fafajú és színválasztékú, parketta és svéd padló mintái  különböző méretben elérhetők.
Felhasználásával egyedi és klasszikus hangulatú enteriőrök alakíthatók ki boltokban, butikokban, vendéglátó helyeken, irodákban és egyéb közintézményekben.

javasolt felhasználási területek:

 • Szállodák, turisztikai létesítmények
 • Vendéglátóipari létesítmények, kávézók, éttermek, múzeumok
 • Kiskereskedelmi egységek, üzletek, bevásárló központok
 • Irodák
 • Lakások
 • Közösségi épületek

vinyl padló / design padló / előnyei és jellemzői:

 

 • könnyen tisztítható
 • könnyen is szállítható
 • Szállítását segíti, hogy a parketta mérete és csomagolása praktikus
 • hosszú strapabíróság
 • könnyen összerakható
 • padlófűtéssel is kombinálható
 • Egyészségre ártalmatlan a készítés alatt felhasznált ragasztás, illetve maga a felületkezelése
 • ftalát-oldószer és nehézfém mentes
 • jól alkalmazkodik, nem vetemedik
 • 100% vízálló
 • akár 20-30 évig is eláll
 • Gyakorlatilag összességében elmondható, hogy teljesen jó választás, és semmi általános ellenérv nincs, amely a vinyl padló / design padló / ellen szólna!
 • Esetleges kérdésével, szaktanácsadással kapcsolatban keresse parketta boltunkat, vagy hívjon telefonon

 

Tovább

1. Ellenőrizze a helyiség aljzatának egyenletességét. Ehhez használjon egy kb. 2 m hosszú lécet. Amennyiben 2 mm-nél nagyobb a szintkülönbség, úgy javasoljuk az aljzat kiegyenlítését. Az aljzat nedvességtartalma betonaljzat esetén 2%-nál ne legyen magasabb.


2. Ha az aljzat nedvességtartalma 2%-nál magasabb (max. 5%), párafékező fóliát kell alkalmazni. A fóliacsíkok toldásánál 10 cm átfedés ajánlatos. Az előkészített aljzatra kell a parkettapárnát teríteni.


3. Helyezze el az első parkettát az ábra szerint: a beeső fény irányában, balról jobbra haladva, csapos élével a fal felé, s legalább 10 mm-es tágulási hézagot tartva a fal mellett az ékekkel. Nagyobb parkettafelületeknél 1 m parketta szélességre legalább 1,5 mm-nyi tágulási hézagot számítson. 
A 18 m-nél szélesebb parketta felület esetén javasolt egy tágulási hézaggal felosztani a helyiséget. Célszerű a felületet megszakítani az ajtónyílásokban, de ha ez nem történik meg, akkor az ajtótokot ne építsék szorosan a padlóra.


4. A második parkettát kb. 20 fokos szögben tartva illessze az első parketta végéhez, majd fektesse le. Így haladjon végig az első soron. Az utolsó parkettát vágja le méretre: itt is hagyjon tágulási hézagot. A beillesztés előtt a horonyból az esetleges szennyeződést, forgácsot távolítsa el: a parketta feszülésének egyik oka lehet a szennyeződés.


5. A második parkettasort az első végén leesett darabbal kezdje. Ügyeljen rá, hogy az egyes végtoldások téglakötésszerűen kövessék egymást: a köztük levő távolság 500 mm-nél ne legyen kisebb.


6. Illessze a második sor első parketta darabját az első sorhoz kb. 20 fokos szögben: a két parketta éle végig találkozzon - esetleg összeütő fával lazán rásegítve - majd könnyedén nyomja le.


7. Csúsztasson egy kb. 20 fokos éket a behelyezett parketta vége alá.


8. Illessze a következő parketta végét kb. 20 fokos szögben az előző parketta végéhez és fektesse le.


9-10. Az összeütő fával oldalról segítse pontos helyére a parkettát, s az ék egyidejű eltávolításával könnyedén nyomja le. A tökéletes záródást összeütő fával történő finom ütésekkel még fokozhatja. Folytassa a beépítést az előzőek szerint.


11. Három sor parketta lehelyezése után a fal melletti ékeket célszerű ellenőrizni és kiigazítani.


12. Átmenő csövek esetében is biztosítani kell a megfelelő tágulási hézagot: a furat átmérője legyen legalább 20 mm-rel nagyobb a csőátmérőnél. A kivágott részt ragassza vissza a helyére, végül csőrózsával takarja le a hézagot.


13. Az ajtóborítást egy lehelyezett parkettahulladékot felhasználva tudja pontos hosszra vágni: így a parketta alácsúsztatható lesz.


14. Az utolsó sor parkettát pontos szélességi méretre kell vágni. A szükséges tágulási hézagot itt is meg kell hagyni: a parketta sehol nem érintkezhet közvetlenül a fallal, vagy egyéb fix épületszerkezettel. Küszöb nélküli átmenetnél a helyiségek közt célszerű megszakítani a parkettafelületet, s a rést megfelelő takaróidommal lefedni.


15. Ajtóborítás, alacsony fűtőtest alá történő illesztésnél távolítsa el a lefektetett parketta hornyának peremét, és helyezzen el rajta megfelelő mennyiségű ragasztót az ábra szerint: így vízszintes helyzetben az összeütő fa segítségével csatlakoztathatja a következő darabot.


16. Végül szedje ki a távolságtartó ékeket, helyezze el a takaróidomokat, szegélyléceket.

Fontos !
Padlófűtés esetén speciális feltételek érvényesek, melyekről vásárlás előtt tájékozódjon!

Tovább

A szalagparketta / készparketta / használata során arra kell törekedni, hogy minél kevesebb extra behatás, szennyeződés érje a parkettát. Az ajtó előtt lábtörlőt kell alkalmazni, hogy a finom homokszemcsék bejutását is megakadályozzuk, ugyanis ezek a legfinomabb csiszolószemcsék, melyek a lakkfelületet koptatják. A bútorok lába alá alátétet (pl.: filc) kell ragasztani, ami a karcolódástól megóvja a szalagparketta felületét.
A pontszerű, erős terhelés káros a parkettára. Jó tudni, hogy a különböző fafajok kissé eltérő keménységűek, de a tűsarkú cipő még a legkeményebb fafajból készült parkettán is nyomott hagy. A görgősszék görgői rendkívüli módon igénybe veszik a szalagparkettát, ezért mindenképpen e célra készített alátéttel kell védeni azt.

A szalagparketta / készparketta / készre lakkozott padlóburkoló termék, ezért lefektetését követő utánlakkozása nem szükséges. A szalagparketta száraz vagy alig nedves legfeljebb ködnedves ruhával illetve szakkereskedésben kapható padlóápoló szerekkel tisztítható, de használata során óvni kell a nedvességtől.
Felmosni tilos! Vízben nem oldódó szennyeződést azonnal, oldószerével (kivéve az erősen maró anyagokat) lehet eltávolítani, de lehetőleg kerülni kell a vegyszeres tisztítást.
A megkopott lakkréteg felújításakor a régi lakkot finom szemcsézetű
csiszolópapírral (P 120-P150) hosszirányban kell megcsiszolni. A képződött port a szalagparketta felületéről gondosan el kell távolítani, ezután lehet lakkozni több rétegben. Az egyes rétegek felhordása között a szalagparketta felületét finom csiszolópapírral fel kell érdesíteni. A lakkozás előtt próbalakkozást kell végezni. Próbalakkozás után gondosan meg kell vizsgálni az új bevonat tapadását, elszíneződését és a felület minőségét. Csak a próba megfelelősége esetén kezdjen neki a teljes utánlakkozásnak.
Lakkvásárlás előtt kérjen információt szakembertől. (Ajánlott lakktípus: oldószeres parkettalakk) A lakkozás teljes körű felújításának szükségessége nagymértékben késleltethető a kereskedelmi forgalomban kapható padlóápoló szerek rendszeres alkalmazásával.

Tovább

Laminált padló ápolása és karbantartása.

A laminált padlók rendkívül strapabíróak, ellenállóak és sokáig meghatározó dísze lehet otthonunknak ha megfelelően tisztítjuk és óvjuk az extrém behatások ellen.

A mindennapos tisztításhoz elegendő felporszívózni vagy felsöpörni.

A rátapadt szennyeződéseket jól kicsavart ruhával, a háztartásban használatos padlótisztító szerekkel fel kell törölni. Azonban kerülni kell a súroló, waxoló és polírozó szereket illetve a bő vizes felmosást.

A makacsabb szennyeződéseknél használjunk acetonos vagy alkoholtartalmú tisztítószereket.

A nagyobb igénybevételű területeken / bejárati vagy terasz ajtó / használjunk szennyfogó szőnyeget. A bútorok lábaira / ahol érintkezik a padlóval / rakjunk védőfilcet, a görgős székeknél vagy kihúzható ágyaknál a kerekeket cseréljük le gumi vagy szilikon kerékre, de használhatunk speciálisan erre a célra kifejlesztett alátétet is.

Ha erősebb, maró vegyszert kell alkalmaznunk mert a szennyeződés megkívánja, mindig csináljunk próbatisztítást egy kevésbé feltűnő területen!

Tovább

Vinyl padló tisztítása és karbantartása

Alaptisztítás, periodikus tisztítás géppel

A szilárd szennyeződéseket távolítsuk el sepréssel vagy porszívóval a vinyl padlóról. Eszközök: lúgos tisztítószer, egytárcsás tisztítógép, piros pad, nedvesség lehúzó kézi eszköz

 A tisztítófolyadékot 5-10m2-nyi területen oszlassuk el a vinyl padlón, 10-15 perc behatóidő eltelte után súroljuk fel a vinyl padlót, szívassuk fel a szennyes takarító folyadékot, majd vízzel öblítsük tisztára a felületet és távolítsuk el a vizet a vinyl padlóról. A periodikus tisztítást a használat intenzitásától és szennyezettségétől függően végezzük.

 

Napi tisztítás

A szilárd szennyeződéseket távolítsuk el sepréssel vagy porszívóval a vinyl padlóról. Kézi nedves tisztítás: Eszközök: mop (lehetőleg mikroszálas), vízlehúzó kézi eszköz,tisztítószer ,általában semleges vagy gyengén lúgos.A tisztítást kétvödrös módszerrel végezzük.

Gépi nedves tisztításhoz használjunk egytárcsás súrológépet és fehér pad-et. Soha ne alkalmazzunk olyan tisztítószert a vinyl padlón, mely karcolást vagy a padló egyéb sérülését okozhatja. A gumikerekek és gumi bútorlábak a vinyl padló elszíneződését okozhatják, ezért ilyen helyen használjunk védő alátétet.

Tovább

Fafajok keménysége

A szalagparketták felülete különböző keménységü fából vanak, mellyek BRINELL keménységmérés szerint vannak besorolva.

Amerikai dió  2,8 kg/mm2,  Amerikai cseresznye   2,8 kg/mm2,  Gőzölt bükk  3,3 kg/mm2

Tölgy  3,5 kg/mm2,     Cser  3,5 kg/mm2,     Kőris  3,5 kg/mm2

Akác  4,8 kg/mm2,     Kanadai juhar  4,8 kg/mm2,     Merbau  4,9 kg/mm2

Wenge  5,3 kg/mm2,     Doussie   5,5 kg/mm2,     Jatoba  6,5 kg/mm2

Tovább

Beszállítóink

BEFAG szalagparketta, szegélyléc 

GRABOPLAST szalagparketta

KAINDL laminált padló, vinyl padló és spc padló 

KRONOPOL laminált padló

GRABOPLAST vinyl padló és spc padló

WINEO vinyl padló

MAGICFLOOR vinyl padló 

FATRA vinyl padló, 

KRONO ORIGINAL vinyl padló

SOUDAL fugázók, ragasztók

MUREXIN ragasztók, lakkok, alapozók

FORBO lakkok, alapozók

KÜGELE burkolatváltó profilok

EFFECTOR burkolatváltó profilok

PROFILPLAST burkolatváltó profilok

MÁRKAMIX alátétek, szegélylécek

SALAG spc padló

Tovább

A szalagparketta járófelülete 3 lamella sorból áll.

 • parkettaszál mérete: hossz × szélesség × vastagság 
  = 2200 mm × 192 mm × 14 mm | = 2200 mm × 192 mm × 13 mm
 • egy köteg = 6 szál = 2,534 m2
 • parketta súlya: kb 8 kg/m2
 • 1 paletta = 88,69 2 = 35 köteg kb. 709 kg
 • 1 teljes kamion = 33 paletta = 2926,77 m2
Tovább

A szalagparketta járófelülete 2 lamella sorból áll.

 • parkettaszál mérete: hossz × szélesség × vastagság 
  = 2200 mm × 192 mm × 14 mm | = 2200 mm × 192 mm × 13 mm
 • egy köteg = 6 szál = 2,534 m2
 • parketta súlya: kb 8 kg/m2
 • 1 paletta = 88,69 2 = 35 köteg kb. 709 kg
 • 1 teljes kamion = 33 paletta = 2926,77 m2
Tovább

A szalagparketta járófelülete 1 lamella sorból áll.

 • parkettaszál mérete: hossz × szélesség × vastagság 
  = 2200 mm × 192 mm × 14 mm | = 2200 mm × 192 mm × 13 mm
 • egy köteg = 6 szál = 2,534 m2
 • parketta súlya: kb 8 kg/m2
 • 1 paletta = 88,69 2 = 35 köteg kb. 709 kg
 • 1 teljes kamion = 33 paletta = 2926,77 m2
Tovább

A laminált padló felépítése és rétegrendje

A laminált padlók hordozórétege HDF-lap (nagysűrűségű farostlap). A HDF-lapot rönkfából gyártják, elsősorban célaprítékból ill. kisebb mennyiségben fahulladékból vagy fűrészüzemi melléktermékekből. Tehát az alapanyag fa. A fát speciális aprítógépekkel célforgáccsá dolgozzák fel, majd főzés során gyakorlatilag a rostjaira bontják a faanyagot. Ezt követően a főzés során alkalmazott víz szinte teljes mennyiségét eltávolítva folyamatos hőpréseléssel alakítják ki a HDF lapot, melynek nedvességtartalma 6-7 % körüli értéken mozog. Ez az egyensúlyi nedvességtartalmi érték felel meg a normál hazai klimatikus viszonyoknak. Az így legyártott HDF lapokra szintén folyamatos présgépben préselik rá a laminátumot. Így alakul ki a laminált padlólap, melyet még formatizálnak majd a megfelelő csap-horony marások kialakításával elkészül a laminált padlópanel.  

Tovább

Vízálló laminált padló

Kiemelkedő kopásállóságú, nedvességálló /24 órás vízállóság/ laminált padló! Sajnos amikor laminált padlóról beszélünk, sokaknak az olcsó, gyenge minőségű padlóburkolatok jutnak az eszébe, holott ez a termékkör is képviselteti magát a prémium kategóriás padlóburkolatok között. A gyártó ars poeticája nemcsak a színek és textúrák összeállítására koncentrál, hanem egy olyan terméket szerettek volna létrehozni, amelynek a teljes életciklusa alatt a környezettudatos szemlélet dominál. A termékek kizárólag fenntartható erdőgazdaságokból származó igazolt alapanyagból készülnek. Garantáltan hosszú élettartamúak és ha a megsemmisítésre kerül a sor, akkor ezt környezetkímélő módon tudják megtenni.

Az exkluzivitását azonban nem csupán a magas minőség, a rendkívül kemény, kopásálló felület (A teljes kollekció AC5 kategóriás) és a hatékony beépítés adja, hanem az a fejlesztés aminek köszönhetően ezek a termékek nedves terekben is használhatóak! Minden termék természetesen klick-es rendszerben illeszthető. A padló teljes felülete nedvesség-gátló bevonattal van ellátva, így az éle is. Mint tudjuk az illesztések és az élek jelentik a kritikus pontot. Úgy tűnik erre talált megoldást a német gyártó. Fontos azonban tudni, ez nem azt jelenti, hogy fürdőszobába, vagy szaunába beépíthetjük ezeket a termékeket. A nedves tér definíciója esetünkben azt jelenti, hogy a levegő relatív páratartalma tartósan 70% felett van.

Tovább

Vinyl padló

Sajnos sokan összetévesztik a PVC vagy linóleum padlóval, melyről nem sok jó tapasztalatunk van. A vinyl padló szintén egy bizonyos PVC padló csak a hagyományostól eltérően sokkal nagyobb térfogatsúlyú, merevebb tartású, nagyobb felületi kopásállóságú és hasonlóan mint a laminált padló méretűre szabva sokkal kezelhetőbb termék. Mint általában a műanyag padlókkal szemben így a vinyl padlóval kapcsolatban is vannak fenntartásai az embereknek. Sokan tartanak a lerakás utáni veszélyesanyag kipárolgástól, az elhasználódás utáni megsemmisítési procedúra vagy költségek problémájától. A vinyl padló gyártásával foglalkozó gyáraknak, üzemeknek meg kell felelni az Unión belüli szabványnak, szigorú előírásoknak mind a gyártás során, mind a felhasználás folyamán és a megsemmisítés terén is be kell tartani. A vinyl padlók többsége ftalát (PVC lágyítására használták és lassú párolgással távozott az anyagból), oldószer és nehézfém mentes. A vinyl padlók gyártása a környezetvédelmi szempontok szem elött tartásával készül.A vinyl padló termékek 100%-ban visszadolgozhatók és a gyártási hulladéknak közel 100%-át újra hasznosítják. Kollégáinkal reméljük sikerült eloszlati minden a vinyl padlóval kapcsolatos kételyt. Bármi kérdése merülne fel vinyl padlóval kapcsolatban, kérem forduljon hozzánk bizalommal.

Tovább

SPC padló

Sajnos sokan összetévesztik a vinyl padlóval, mely hasonló paraméterekkel rendelkezik csak az SPC padlóhoz képest rugalmasabb, hordozó alapjában puhább termék. Az SPC padló nagy előnye a merev mag, amely összetételéből adódóan (Stone Polymer Composite = Ásványi Polimer Kompozit) sokkal tartósabb és stabilabb mint a hagyományos klikkes padlók. Megjelenésében tökéletes vizuális élményt nyújt és vízállóságának köszönhetően minden helyiségben alkalmazható. Környezetbarát alapanyagokból készül, a termék hátoldalán található habbal és a klikkes kivitellel pedig gyerekjáték a fektetés. Az SPC padló szintén egy bizonyos vinyl padló vagy PVC padló, csak a hagyományostól eltérően  sokkal nagyobb térfogatsúlyú, merevebb tartású, nagyobb felületi kopásállóságú és hasonlóan mint a laminált padló méretűre szabva sokkal kezelhetőbb termék. Mint általában a műanyag padlókkal szemben így az SPC padlóval kapcsolatban is vannak fenntartásai az embereknek. Sokan tartanak a lerakás utáni veszélyesanyag kipárolgástól, az elhasználódás utáni megsemmisítési procedúra vagy költségek problémájától. Az SPC padló gyártásával foglalkozó gyáraknak, üzemeknek meg kell felelni az Unión belüli szabványnak, szigorú előírásoknak mind a gyártás során, mind a felhasználás folyamán és a megsemmisítés terén is be kell tartani. Az SPC padlók többsége ftalát (PVC lágyítására használták és lassú párolgással távozott az anyagból), oldószer és nehézfém mentes. Az SPC padlók gyártása a környezetvédelmi szempontok szem elött tartásával készül. Az SPC padló termékek 100%-ban visszadolgozhatók és a gyártási hulladéknak közel 100%-át újra hasznosítják. Kollégáinkal reméljük sikerült eloszlati minden a SPC padlóval kapcsolatos kételyt. Bármi kérdése merülne fel SPC padlóval kapcsolatban, kérem forduljon hozzánk bizalommal.

Tovább

FTALÁT-MENTES TECHNOLÓGIA

A Grabo burkolatok, vinyl padlók vagy SPC padlók biológiailag semleges lágyítószert tartalmaznak, melyet például olyan érzékeny területeken is alkalmaznak, mint az orvosi eszközök és a gyermekjátékok. A környezetbarát összetételeknek köszönhetően termékeink alacsony illékony anyag kibocsátásúak, így nem befolyásolják károsan a beltéri levegő minőségét.

100%-BAN VISSZADOLGOZHATÓSÁG

A gondosan válogatott nyersanyagok és környezetbarát gyártási megoldások mellett gondot fordítunk arra is, hogy a vinyl padlóink vagy SPC padlóink életciklusuk végén se terheljék környezetünket, ennek megfelelően minden termékünk 100%-ban újra feldolgozható.

HULLADÉKMENTES GYÁRTÁS

Fontos, hogy nem csupán deklaráljuk termékeink 100%-os visszadolgozhatóságát, hanem mi magunk állítunk elő belőlük olyan értékes alapanyagot, amelyet saját termékeinkbe építünk be.

KÁROS ANYAGOK MELLŐZÉSE

A Grabo vinyl padló és SPC padló nehézfém és oldószer mentesek, amely alacsonyabb globális környezetszennyezést eredményez.

WAX MENTESSÉG

A Grabo burkolatok alkalmazásakor nincs szükség utólagos felületkezelésre, ez egyrészt költségtakarékos, másrészt kedvező környezetvédelmi hatásai vannak

Tovább

A HDF lap mint a laminált padló alapanyaga (hordozórétege). A HDF-lapot rönkfából gyártják, elsősorban célaprítékból ill. kisebb mennyiségben fahulladékból vagy fűrészüzemi melléktermékekből. Tehát az alapanyag fa. A fát speciális aprítógépekkel célforgáccsá dolgozzák fel, majd főzés során gyakorlatilag a rostjaira bontják a faanyagot. Ezt követően a főzés során alkalmazott víz szinte teljes mennyiségét eltávolítva folyamatos hőpréseléssel alakítják ki a HDF lapot, melynek nedvességtartalma 6-7 % körüli értéken mozog. Ez az egyensúlyi nedvességtartalmi érték felel meg a normál hazai klimatikus viszonyoknak. Az így legyártott HDF lapokra szintén folyamatos présgépben préselik rá a laminátumot. Így alakul ki a laminált padlólap, melyet még formatizálnak majd a megfelelő csap-horony marások kialakításával elkészül a laminált padló.

Tovább