Background Image

Szakinformációk

Parketta, mellyel a természetet visszük be otthonunkba. A fa padlók így a parketta is a melegburkolatok királya, mind a variálhatósága, kezelhetősége, komfortérzete de akár a környezetkímélő tulajdonságai miatt. Az utobbi értendő a gyártás folyamatára (szabályozott erdőgazdálkodás) de akár a  késöbbi megsemmisítést is ide értve. Parkettának nevezzük a keményfából készült padlóburkolatokat, mint például a csaphornyos vagy hagyományos parketta, mozaik parketta, intarzia parketta, ipari parketta, kétrétegű parketta vagy akár a szalagparketta. Zömében felújíthatóak a modernebb melegburkolatokkal ellentétben bár a parketta csiszolás, lakkozás, olajozás, nem beszélve a teljes aljzat cseréjéről, nem olcsó megoldás, bár mi az napjainkban, de újra visszanyeri eredeti fényét hosszú évtizedekre. Látogasson el szaküzletünkbe és tekintse meg kínálatunkat, kérjen árajánlatot, rendelje meg akár lerakással együtt.

Szalagparketta

A padlóburkolók között a szalagparketta az egyik legkedveltebb melegburkoló anyag.

A szalagparketta 3 rétegből készülő meleg burkolat / Befag, Graboplast /, amelynek felső rétege nemes fából készül (kb. 3-4mm vastagságban), amíg az alatta lévő másik kettő hordozórétege kevésbé igényes fából áll össze. Aki hosszútávra gondolkodik, és megfelelő ár-érték arányban keres parkettát, akkor a szalagparketta egy ideális választás tud lenni. Valamint csak úgy, mint a laminált padló, szintén bővíthető padlófűtéssel, bár a szalagparketta vastagságára való tekintettel nem túl jól tudja leszigetelni a fűtés.Click 7 rétegû Nanotech lakkozás Rendkívüli kopásállóság Egyszerû, ragasztó nélküli lerakás Pontos illesztés Sérülésmentesen szétszedhetõ 15 év garancia Budapest területén díjtalan házhozszállítás. 50.000 Ft feletti vásárlás esetén. Az önzárós szalagparketta egy olyan mechanikus zárrendszerrel rendelkezik, melynek lerakásához szükségtelen a ragasztó használata. Az illesztés ellenáll a normál igénybe vételnek anélkül, hogy a parkettaszálak elmozdulnának egymástól. A szalagparketta lerakása így nagyon könnyû a parketta szálak mindig egyenes vonalban követik egymást. Az összeillesztés a padló egész élettartalma alatt tökéletesen üzemel. Nagy elõnye, hogy sérülésmentesen szétszedhetõ és újra lerakható.

Az antibakteriális bevonatrendszerrel készülő parkettánk a nanotechnológiai eljárásnak köszönhetően ezüst ionokat tartalmazó kerámia részecskék épülnek be a BEFAG készparketta / szalagparketta / fedőlakk-bevonatába, amelyek meggátolják a felületre került baktériumok és gombák anyagcseréjét és ezzel szaporodásukat. Az antibakteriális bevonatú készparketta különösen ajánlott egészségügyi intézményekben, óvodákban és bölcsődékben, idős vagy beteg embereket gondozó otthonokban, valamint lakásokban fokozott érzékenység vagy immunitási problémák esetén. Ezt a megoldást ma már minden lakkozott termékünknél alkalmazzuk. Ezálltal a laminált padló és vinyl padló után, a szalagparkettánál is megoldódott ez a közintézményekben előírt követelmény.

Tovább

Klikkes vagy önzárós Szalagparketta

Azok a szalagparketták / Befag, Graboplast /, melyek önzárósak, mechanikus zárrendszerük is van, és így lerakásukhoz nem kell ragasztót használni. Illesztéseik ellenállnak a normál igénybevételnek, így a parkettaszálak nem mozdulnak el egymástól. Ezáltal a szalagparketta lerakása szinte a legkönnyebb feladat, mert a parketta szálak mindig egyenes vonalban követik egymást. Az így elkészült illesztések a padló egész élettartalma alatt tökéletesen működnek. Legnagyobb előnye, hogy bármikor sérülésmentesen szétszedhető és újra és újra, akárhányszor lerakható.

Click 7 rétegû Nanotech lakkozás, Rendkívüli kopásállóság,15 év garancia Budapest területén díjtalan házhozszállítás. 50.000 Ft feletti vásárlás esetén.

Az antibakteriális bevonatrendszerrel készülő parkettánk a nanotechnológiai eljárásnak köszönhetően ezüst ionokat tartalmazó kerámia részecskék épülnek be a BEFAG készparketta / szalagparketta / fedőlakk-bevonatába, amelyek meggátolják a felületre került baktériumok és gombák anyagcseréjét és ezzel szaporodásukat. Az antibakteriális bevonatú készparketta különösen ajánlott egészségügyi intézményekben, óvodákban és bölcsődékben, idős vagy beteg embereket gondozó otthonokban, valamint lakásokban fokozott érzékenység vagy immunitási problémák esetén. Ezt a megoldást ma már minden lakkozott termékünknél alkalmazzuk. Ezálltal a laminált padló és vinyl padló után, a szalagparkettánál is megoldódott ez a közintézményekben előírt követelmény.

Tovább

Laminált padló vagy laminált parketta

A laminált padló olyan 3 rétegből álló meleg burkolat, amelynek alsó és felső rész műanyagból áll (melaminos védőréteg), és ennek köszönhetően formatartó és jó szilárdsággal bír! A felső rész gyakorlatilag áll egy UV-álló, színtartó dekorrétegből, amely a valódi fa érzetét adja vissza, és a laminált padló szépségét megőrző védőrétegből. Kaindl, Kronopol. HDF hordozóalap, billenõ click, Budapest területén díjtalan házhozszállítás 100.000 Ft feletti vásárlás esetén. Laminált padló A szépség és a hosszú élettartam kombinációja A laminált padlók természetes fa alapanyagú termékek, amelyek egyesítik a szépséget, a technológiát, és a tradíciót. A laminált padlót könnyû lefektetni, és ellenáll a fakulásnak. A panelek kopás és karcolásállóak is egyben. A színek és minták változatosságának segítségével meleg és hívogató otthont alakíthatunk ki. A laminált padló nem tartalmaz veszélyes alkotóelemeket, és a felülete nem szívja magába a koszt. Nagyon egyszerû karbantartani, csak portalanítást igényel, és egy nedves ruhával kell feltörölni. A laminált padló kiválóan alkalmazható padlófûtés esetén is. Felhasználási terület: 6mm-es laminált padló hálószoba, kis forgalmú helyiségek. 7mm-es laminált padló nappali, elõszoba kis forgalmú iroda 8mm-es laminált padló közepes forgalmú irodák. 12mm-es laminált padló nagy forgalmú irodák, üzletek.

 

Tovább

Szegélyléc

A szalagparketta, laminált padló, vinyl padló, pvc, szőnyegpadló vagy más padlóburkolatok kiválasztása nagy körültekintést igényel. A legtöbb esetben több évre tervezzük a lakásunk stílusát meghatározó melegburkolatát. A melegburkolat szépsége, stílusa kiemelésére szolgálnak a különböző típusú, formájú, anyagú és felületkezelésű szegélylécek, ezek biztosítanak keretet, emelik ki és keltik életre padlóburkolatainkat. A szegélylécek anyagai, felületkezelései, kialakításaik, kielégítik a leg extrémebb igényeket is. Hordozóalapjuk lehet fa, MDF, műanyag, habosított műanyag vagy fém, felületkezelésük pedig laminált, fúrnérozott, tömör fa vagy festett.

Tovább

Vinyl padló

 A vinyl padló (LVT) design padló Exkluzív megjelenés, kiváló tulajdonságokkal. 100% vízálló, görgösszékálló, nem recseg nem nyikorog, Közületi felhasználásnak is ellenáll. Különböző fafajú és színválasztékú, parketta és svédpadló kialakításban érhető el. Felhasználásával egyedi és klasszikus hangulatú terek alakíthatóak ki. PUR felületi rétegének köszönhetően könnyű tisztántartani, fertőtleníteni és nem kell rendszeresen felületkezelni, pl. csiszolni, lakkozni, olajozni vagy waxolni. Ragasztást igényel! Ftalát- oldószer- és nehézfém mentes!

 

A vinyl padló vagy Design Padló (LVT) burkolat, amely vastag koptatórétege miatt elsősorban közületi felhasználásra ajánlott. Különböző fafajú és színválasztékú, parketta és svéd padló mintái  különböző méretben elérhetők.
Felhasználásával egyedi és klasszikus hangulatú enteriőrök alakíthatók ki boltokban, butikokban, vendéglátó helyeken, irodákban és egyéb közintézményekben.

javasolt felhasználási területek:

 • Szállodák, turisztikai létesítmények
 • Vendéglátóipari létesítmények, kávézók, éttermek, múzeumok
 • Kiskereskedelmi egységek, üzletek, bevásárló központok
 • Irodák
 • Lakások
 • Közösségi épületek

vinyl padló / design padló / előnyei és jellemzői:

 

 • könnyen tisztítható
 • könnyen is szállítható
 • Szállítását segíti, hogy a parketta mérete és csomagolása praktikus
 • hosszú strapabíróság
 • könnyen összerakható
 • padlófűtéssel is kombinálható
 • Egyészségre ártalmatlan a készítés alatt felhasznált ragasztás, illetve maga a felületkezelése
 • ftalát-oldószer és nehézfém mentes
 • jól alkalmazkodik, nem vetemedik
 • 100% vízálló
 • akár 20-30 évig is eláll
 • Gyakorlatilag összességében elmondható, hogy teljesen jó választás, és semmi általános ellenérv nincs, amely a vinyl padló / design padló / ellen szólna!
 • Esetleges kérdésével, szaktanácsadással kapcsolatban keresse parketta boltunkat, vagy hívjon telefonon

 

Tovább

1. Ellenőrizze a helyiség aljzatának egyenletességét. Ehhez használjon egy kb. 2 m hosszú lécet. Amennyiben 2 mm-nél nagyobb a szintkülönbség, úgy javasoljuk az aljzat kiegyenlítését. Az aljzat nedvességtartalma betonaljzat esetén 2%-nál ne legyen magasabb.


2. Ha az aljzat nedvességtartalma 2%-nál magasabb (max. 5%), párafékező fóliát kell alkalmazni. A fóliacsíkok toldásánál 10 cm átfedés ajánlatos. Az előkészített aljzatra kell a parkettapárnát teríteni.


3. Helyezze el az első parkettát az ábra szerint: a beeső fény irányában, balról jobbra haladva, csapos élével a fal felé, s legalább 10 mm-es tágulási hézagot tartva a fal mellett az ékekkel. Nagyobb parkettafelületeknél 1 m parketta szélességre legalább 1,5 mm-nyi tágulási hézagot számítson. 
A 18 m-nél szélesebb parketta felület esetén javasolt egy tágulási hézaggal felosztani a helyiséget. Célszerű a felületet megszakítani az ajtónyílásokban, de ha ez nem történik meg, akkor az ajtótokot ne építsék szorosan a padlóra.


4. A második parkettát kb. 20 fokos szögben tartva illessze az első parketta végéhez, majd fektesse le. Így haladjon végig az első soron. Az utolsó parkettát vágja le méretre: itt is hagyjon tágulási hézagot. A beillesztés előtt a horonyból az esetleges szennyeződést, forgácsot távolítsa el: a parketta feszülésének egyik oka lehet a szennyeződés.


5. A második parkettasort az első végén leesett darabbal kezdje. Ügyeljen rá, hogy az egyes végtoldások téglakötésszerűen kövessék egymást: a köztük levő távolság 500 mm-nél ne legyen kisebb.


6. Illessze a második sor első parketta darabját az első sorhoz kb. 20 fokos szögben: a két parketta éle végig találkozzon - esetleg összeütő fával lazán rásegítve - majd könnyedén nyomja le.


7. Csúsztasson egy kb. 20 fokos éket a behelyezett parketta vége alá.


8. Illessze a következő parketta végét kb. 20 fokos szögben az előző parketta végéhez és fektesse le.


9-10. Az összeütő fával oldalról segítse pontos helyére a parkettát, s az ék egyidejű eltávolításával könnyedén nyomja le. A tökéletes záródást összeütő fával történő finom ütésekkel még fokozhatja. Folytassa a beépítést az előzőek szerint.


11. Három sor parketta lehelyezése után a fal melletti ékeket célszerű ellenőrizni és kiigazítani.


12. Átmenő csövek esetében is biztosítani kell a megfelelő tágulási hézagot: a furat átmérője legyen legalább 20 mm-rel nagyobb a csőátmérőnél. A kivágott részt ragassza vissza a helyére, végül csőrózsával takarja le a hézagot.


13. Az ajtóborítást egy lehelyezett parkettahulladékot felhasználva tudja pontos hosszra vágni: így a parketta alácsúsztatható lesz.


14. Az utolsó sor parkettát pontos szélességi méretre kell vágni. A szükséges tágulási hézagot itt is meg kell hagyni: a parketta sehol nem érintkezhet közvetlenül a fallal, vagy egyéb fix épületszerkezettel. Küszöb nélküli átmenetnél a helyiségek közt célszerű megszakítani a parkettafelületet, s a rést megfelelő takaróidommal lefedni.


15. Ajtóborítás, alacsony fűtőtest alá történő illesztésnél távolítsa el a lefektetett parketta hornyának peremét, és helyezzen el rajta megfelelő mennyiségű ragasztót az ábra szerint: így vízszintes helyzetben az összeütő fa segítségével csatlakoztathatja a következő darabot.


16. Végül szedje ki a távolságtartó ékeket, helyezze el a takaróidomokat, szegélyléceket.

Fontos !
Padlófűtés esetén speciális feltételek érvényesek, melyekről vásárlás előtt tájékozódjon!

Tovább

A szalagparketta / készparketta / használata során arra kell törekedni, hogy minél kevesebb extra behatás, szennyeződés érje a parkettát. Az ajtó előtt lábtörlőt kell alkalmazni, hogy a finom homokszemcsék bejutását is megakadályozzuk, ugyanis ezek a legfinomabb csiszolószemcsék, melyek a lakkfelületet koptatják. A bútorok lába alá alátétet (pl.: filc) kell ragasztani, ami a karcolódástól megóvja a szalagparketta felületét.
A pontszerű, erős terhelés káros a parkettára. Jó tudni, hogy a különböző fafajok kissé eltérő keménységűek, de a tűsarkú cipő még a legkeményebb fafajból készült parkettán is nyomott hagy. A görgősszék görgői rendkívüli módon igénybe veszik a szalagparkettát, ezért mindenképpen e célra készített alátéttel kell védeni azt.

A szalagparketta / készparketta / készre lakkozott padlóburkoló termék, ezért lefektetését követő utánlakkozása nem szükséges. A szalagparketta száraz vagy alig nedves legfeljebb ködnedves ruhával illetve szakkereskedésben kapható padlóápoló szerekkel tisztítható, de használata során óvni kell a nedvességtől.
Felmosni tilos! Vízben nem oldódó szennyeződést azonnal, oldószerével (kivéve az erősen maró anyagokat) lehet eltávolítani, de lehetőleg kerülni kell a vegyszeres tisztítást.
A megkopott lakkréteg felújításakor a régi lakkot finom szemcsézetű
csiszolópapírral (P 120-P150) hosszirányban kell megcsiszolni. A képződött port a szalagparketta felületéről gondosan el kell távolítani, ezután lehet lakkozni több rétegben. Az egyes rétegek felhordása között a szalagparketta felületét finom csiszolópapírral fel kell érdesíteni. A lakkozás előtt próbalakkozást kell végezni. Próbalakkozás után gondosan meg kell vizsgálni az új bevonat tapadását, elszíneződését és a felület minőségét. Csak a próba megfelelősége esetén kezdjen neki a teljes utánlakkozásnak.
Lakkvásárlás előtt kérjen információt szakembertől. (Ajánlott lakktípus: oldószeres parkettalakk) A lakkozás teljes körű felújításának szükségessége nagymértékben késleltethető a kereskedelmi forgalomban kapható padlóápoló szerek rendszeres alkalmazásával.

Tovább

Laminált padló ápolása és karbantartása.

A laminált padlók rendkívül strapabíróak, ellenállóak és sokáig meghatározó dísze lehet otthonunknak ha megfelelően tisztítjuk és óvjuk az extrém behatások ellen.

A mindennapos tisztításhoz elegendő felporszívózni vagy felsöpörni.

A rátapadt szennyeződéseket jól kicsavart ruhával, a háztartásban használatos padlótisztító szerekkel fel kell törölni. Azonban kerülni kell a súroló, waxoló és polírozó szereket illetve a bő vizes felmosást.

A makacsabb szennyeződéseknél használjunk acetonos vagy alkoholtartalmú tisztítószereket.

A nagyobb igénybevételű területeken / bejárati vagy terasz ajtó / használjunk szennyfogó szőnyeget. A bútorok lábaira / ahol érintkezik a padlóval / rakjunk védőfilcet, a görgős székeknél vagy kihúzható ágyaknál a kerekeket cseréljük le gumi vagy szilikon kerékre, de használhatunk speciálisan erre a célra kifejlesztett alátétet is.

Ha erősebb, maró vegyszert kell alkalmaznunk mert a szennyeződés megkívánja, mindig csináljunk próbatisztítást egy kevésbé feltűnő területen!

Tovább

Vinyl padló tisztítása és karbantartása

Alaptisztítás, periodikus tisztítás géppel

A szilárd szennyeződéseket távolítsuk el sepréssel vagy porszívóval a vinyl padlóról. Eszközök: lúgos tisztítószer, egytárcsás tisztítógép, piros pad, nedvesség lehúzó kézi eszköz

 A tisztítófolyadékot 5-10m2-nyi területen oszlassuk el a vinyl padlón, 10-15 perc behatóidő eltelte után súroljuk fel a vinyl padlót, szívassuk fel a szennyes takarító folyadékot, majd vízzel öblítsük tisztára a felületet és távolítsuk el a vizet a vinyl padlóról. A periodikus tisztítást a használat intenzitásától és szennyezettségétől függően végezzük.

 

Napi tisztítás

A szilárd szennyeződéseket távolítsuk el sepréssel vagy porszívóval a vinyl padlóról. Kézi nedves tisztítás: Eszközök: mop (lehetőleg mikroszálas), vízlehúzó kézi eszköz,tisztítószer ,általában semleges vagy gyengén lúgos.A tisztítást kétvödrös módszerrel végezzük.

Gépi nedves tisztításhoz használjunk egytárcsás súrológépet és fehér pad-et. Soha ne alkalmazzunk olyan tisztítószert a vinyl padlón, mely karcolást vagy a padló egyéb sérülését okozhatja. A gumikerekek és gumi bútorlábak a vinyl padló elszíneződését okozhatják, ezért ilyen helyen használjunk védő alátétet.

Tovább

Fafajok keménysége

A szalagparketták felülete különböző keménységü fából vanak, mellyek BRINELL keménységmérés szerint vannak besorolva.

Amerikai dió  2,8 kg/mm2,  Amerikai cseresznye   2,8 kg/mm2,  Gőzölt bükk  3,3 kg/mm2

Tölgy  3,5 kg/mm2,     Cser  3,5 kg/mm2,     Kőris  3,5 kg/mm2

Akác  4,8 kg/mm2,     Kanadai juhar  4,8 kg/mm2,     Merbau  4,9 kg/mm2

Wenge  5,3 kg/mm2,     Doussie   5,5 kg/mm2,     Jatoba  6,5 kg/mm2

Tovább

Beszállítóink

BEFAG szalagparketta, szegélyléc 

GRABOPLAST szalagparketta

KAINDL laminált padló, vinyl padló és spc padló 

KRONOPOL laminált padló

GRABOPLAST vinyl padló és spc padló

WINEO vinyl padló

MAGICFLOOR vinyl padló 

FATRA vinyl padló, 

KRONO ORIGINAL vinyl padló

SOUDAL fugázók, ragasztók

MUREXIN ragasztók, lakkok, alapozók

FORBO lakkok, alapozók

KÜGELE burkolatváltó profilok

EFFECTOR burkolatváltó profilok

PROFILPLAST burkolatváltó profilok

MÁRKAMIX alátétek, szegélylécek

SALAG spc padló

Tovább

A szalagparketta járófelülete 3 lamella sorból áll.

 • parkettaszál mérete: hossz × szélesség × vastagság 
  = 2200 mm × 192 mm × 14 mm | = 2200 mm × 192 mm × 13 mm
 • egy köteg = 6 szál = 2,534 m2
 • parketta súlya: kb 8 kg/m2
 • 1 paletta = 88,69 2 = 35 köteg kb. 709 kg
 • 1 teljes kamion = 33 paletta = 2926,77 m2
Tovább

A szalagparketta járófelülete 2 lamella sorból áll.

 • parkettaszál mérete: hossz × szélesség × vastagság 
  = 2200 mm × 192 mm × 14 mm | = 2200 mm × 192 mm × 13 mm
 • egy köteg = 6 szál = 2,534 m2
 • parketta súlya: kb 8 kg/m2
 • 1 paletta = 88,69 2 = 35 köteg kb. 709 kg
 • 1 teljes kamion = 33 paletta = 2926,77 m2
Tovább

A szalagparketta járófelülete 1 lamella sorból áll.

 • parkettaszál mérete: hossz × szélesség × vastagság 
  = 2200 mm × 192 mm × 14 mm | = 2200 mm × 192 mm × 13 mm
 • egy köteg = 6 szál = 2,534 m2
 • parketta súlya: kb 8 kg/m2
 • 1 paletta = 88,69 2 = 35 köteg kb. 709 kg
 • 1 teljes kamion = 33 paletta = 2926,77 m2
Tovább

A laminált padló felépítése és rétegrendje

A laminált padlók hordozórétege HDF-lap (nagysűrűségű farostlap). A HDF-lapot rönkfából gyártják, elsősorban célaprítékból ill. kisebb mennyiségben fahulladékból vagy fűrészüzemi melléktermékekből. Tehát az alapanyag fa. A fát speciális aprítógépekkel célforgáccsá dolgozzák fel, majd főzés során gyakorlatilag a rostjaira bontják a faanyagot. Ezt követően a főzés során alkalmazott víz szinte teljes mennyiségét eltávolítva folyamatos hőpréseléssel alakítják ki a HDF lapot, melynek nedvességtartalma 6-7 % körüli értéken mozog. Ez az egyensúlyi nedvességtartalmi érték felel meg a normál hazai klimatikus viszonyoknak. Az így legyártott HDF lapokra szintén folyamatos présgépben préselik rá a laminátumot. Így alakul ki a laminált padlólap, melyet még formatizálnak majd a megfelelő csap-horony marások kialakításával elkészül a laminált padlópanel.  

Tovább

Vízálló laminált padló

Kiemelkedő kopásállóságú, nedvességálló /24 órás vízállóság/ laminált padló! Sajnos amikor laminált padlóról beszélünk, sokaknak az olcsó, gyenge minőségű padlóburkolatok jutnak az eszébe, holott ez a termékkör is képviselteti magát a prémium kategóriás padlóburkolatok között. A gyártó ars poeticája nemcsak a színek és textúrák összeállítására koncentrál, hanem egy olyan terméket szerettek volna létrehozni, amelynek a teljes életciklusa alatt a környezettudatos szemlélet dominál. A termékek kizárólag fenntartható erdőgazdaságokból származó igazolt alapanyagból készülnek. Garantáltan hosszú élettartamúak és ha a megsemmisítésre kerül a sor, akkor ezt környezetkímélő módon tudják megtenni.

Az exkluzivitását azonban nem csupán a magas minőség, a rendkívül kemény, kopásálló felület (A teljes kollekció AC5 kategóriás) és a hatékony beépítés adja, hanem az a fejlesztés aminek köszönhetően ezek a termékek nedves terekben is használhatóak! Minden termék természetesen klick-es rendszerben illeszthető. A padló teljes felülete nedvesség-gátló bevonattal van ellátva, így az éle is. Mint tudjuk az illesztések és az élek jelentik a kritikus pontot. Úgy tűnik erre talált megoldást a német gyártó. Fontos azonban tudni, ez nem azt jelenti, hogy fürdőszobába, vagy szaunába beépíthetjük ezeket a termékeket. A nedves tér definíciója esetünkben azt jelenti, hogy a levegő relatív páratartalma tartósan 70% felett van.

Tovább

Vinyl padló

Sajnos sokan összetévesztik a PVC vagy linóleum padlóval, melyről nem sok jó tapasztalatunk van. A vinyl padló szintén egy bizonyos PVC padló csak a hagyományostól eltérően sokkal nagyobb térfogatsúlyú, merevebb tartású, nagyobb felületi kopásállóságú és hasonlóan mint a laminált padló méretűre szabva sokkal kezelhetőbb termék. Mint általában a műanyag padlókkal szemben így a vinyl padlóval kapcsolatban is vannak fenntartásai az embereknek. Sokan tartanak a lerakás utáni veszélyesanyag kipárolgástól, az elhasználódás utáni megsemmisítési procedúra vagy költségek problémájától. A vinyl padló gyártásával foglalkozó gyáraknak, üzemeknek meg kell felelni az Unión belüli szabványnak, szigorú előírásoknak mind a gyártás során, mind a felhasználás folyamán és a megsemmisítés terén is be kell tartani. A vinyl padlók többsége ftalát (PVC lágyítására használták és lassú párolgással távozott az anyagból), oldószer és nehézfém mentes. A vinyl padlók gyártása a környezetvédelmi szempontok szem elött tartásával készül.A vinyl padló termékek 100%-ban visszadolgozhatók és a gyártási hulladéknak közel 100%-át újra hasznosítják. Kollégáinkal reméljük sikerült eloszlati minden a vinyl padlóval kapcsolatos kételyt. Bármi kérdése merülne fel vinyl padlóval kapcsolatban, kérem forduljon hozzánk bizalommal.

Tovább

SPC padló

Sajnos sokan összetévesztik a vinyl padlóval, mely hasonló paraméterekkel rendelkezik csak az SPC padlóhoz képest rugalmasabb, hordozó alapjában puhább termék. Az SPC padló nagy előnye a merev mag, amely összetételéből adódóan (Stone Polymer Composite = Ásványi Polimer Kompozit) sokkal tartósabb és stabilabb mint a hagyományos klikkes padlók. Megjelenésében tökéletes vizuális élményt nyújt és vízállóságának köszönhetően minden helyiségben alkalmazható. Környezetbarát alapanyagokból készül, a termék hátoldalán található habbal és a klikkes kivitellel pedig gyerekjáték a fektetés. Az SPC padló szintén egy bizonyos vinyl padló vagy PVC padló, csak a hagyományostól eltérően  sokkal nagyobb térfogatsúlyú, merevebb tartású, nagyobb felületi kopásállóságú és hasonlóan mint a laminált padló méretűre szabva sokkal kezelhetőbb termék. Mint általában a műanyag padlókkal szemben így az SPC padlóval kapcsolatban is vannak fenntartásai az embereknek. Sokan tartanak a lerakás utáni veszélyesanyag kipárolgástól, az elhasználódás utáni megsemmisítési procedúra vagy költségek problémájától. Az SPC padló gyártásával foglalkozó gyáraknak, üzemeknek meg kell felelni az Unión belüli szabványnak, szigorú előírásoknak mind a gyártás során, mind a felhasználás folyamán és a megsemmisítés terén is be kell tartani. Az SPC padlók többsége ftalát (PVC lágyítására használták és lassú párolgással távozott az anyagból), oldószer és nehézfém mentes. Az SPC padlók gyártása a környezetvédelmi szempontok szem elött tartásával készül. Az SPC padló termékek 100%-ban visszadolgozhatók és a gyártási hulladéknak közel 100%-át újra hasznosítják. Kollégáinkal reméljük sikerült eloszlati minden a SPC padlóval kapcsolatos kételyt. Bármi kérdése merülne fel SPC padlóval kapcsolatban, kérem forduljon hozzánk bizalommal.

Tovább

FTALÁT-MENTES TECHNOLÓGIA

A Grabo burkolatok, vinyl padlók vagy SPC padlók biológiailag semleges lágyítószert tartalmaznak, melyet például olyan érzékeny területeken is alkalmaznak, mint az orvosi eszközök és a gyermekjátékok. A környezetbarát összetételeknek köszönhetően termékeink alacsony illékony anyag kibocsátásúak, így nem befolyásolják károsan a beltéri levegő minőségét.

100%-BAN VISSZADOLGOZHATÓSÁG

A gondosan válogatott nyersanyagok és környezetbarát gyártási megoldások mellett gondot fordítunk arra is, hogy a vinyl padlóink vagy SPC padlóink életciklusuk végén se terheljék környezetünket, ennek megfelelően minden termékünk 100%-ban újra feldolgozható.

HULLADÉKMENTES GYÁRTÁS

Fontos, hogy nem csupán deklaráljuk termékeink 100%-os visszadolgozhatóságát, hanem mi magunk állítunk elő belőlük olyan értékes alapanyagot, amelyet saját termékeinkbe építünk be.

KÁROS ANYAGOK MELLŐZÉSE

A Grabo vinyl padló és SPC padló nehézfém és oldószer mentesek, amely alacsonyabb globális környezetszennyezést eredményez.

WAX MENTESSÉG

A Grabo burkolatok alkalmazásakor nincs szükség utólagos felületkezelésre, ez egyrészt költségtakarékos, másrészt kedvező környezetvédelmi hatásai vannak

Tovább

Mi a HDF lap a laminált padló hordozórétege.

A HDF lap mint a laminált padló alapanyaga (hordozórétege). A HDF-lapot rönkfából gyártják, elsősorban célaprítékból ill. kisebb mennyiségben fahulladékból vagy fűrészüzemi melléktermékekből. Tehát az alapanyag fa. A fát speciális aprítógépekkel célforgáccsá dolgozzák fel, majd főzés során gyakorlatilag a rostjaira bontják a faanyagot. Ezt követően a főzés során alkalmazott víz szinte teljes mennyiségét eltávolítva folyamatos hőpréseléssel alakítják ki a HDF lapot, melynek nedvességtartalma 6-7 % körüli értéken mozog. Ez az egyensúlyi nedvességtartalmi érték felel meg a normál hazai klimatikus viszonyoknak. Az így legyártott HDF lapokra szintén folyamatos présgépben préselik rá a laminátumot. Így alakul ki a laminált padlólap, melyet még formatizálnak majd a megfelelő csap-horony marások kialakításával elkészül a laminált padló.

Tovább

Milyen esetekben ideális választás a vinyl padló?

Manapság nagy népszerűségnek örvendnek a különféle hibrid burkolattípusok, mint amilyen a laminált vagy a vinyl padló. Ezeket szokás egyszerűen design padlóként is hívni, mivel a bázis réteg felett látható igényes dekor réteg nagyon vonzóvá teszi őket, miközben funkcionálisan is maximálisan helyt állnak, legyen szó telepítésről, szavatosságról vagy akár a költségekről.                                                                   A vinyl padlónak számos előnye és innovatív tulajdonsága van, amit sokan egyelőre nem ismernek részletesen. Szeretnénk ezért a következő részben ezekre jobban rámutatni, illetve ezek tükrében kitérni arra is, hogy mikor érdemes kimondottan ezt a padlótípust választani:

Lakások forgalmas helyiségeiben

Míg a nappali és hálószobákhoz jobb választás lehet egy faparketta, addig a gyakran használt helyiségekben – például előszoba, konyha, dolgozószoba – a vinyl padló kiválóbb választás, mivel a kopásálló és csúszásgátló képessége ennek a padló típusnak még jobb.

Vendéglátóhelyeken

Mivel a vinyl padlónak számtalan dekorációs változata van, legyen az bármilyen fa, kő vagy egyéb díszítés, ezért egy vendéglátóhelyen is nagyszerűen mutat, miközben a tűzvédelmi és környezetvédelmi elvárásoknak is teljes mértékben megfelel.

Irodákban

Egy irodában nem is tudnánk jobb burkolatot elképzelni. A székek, asztalok és egyéb tárgyak folyamatos mozgó terhelése hamar kikezdené a parkettát vagy egy linóleumot, a vinyl padló viszont ezeknek a behatásoknak is hatékonyan ellenáll. Emellett az esztétikai igényeknek is megfelel, így a munkakörnyezet minőségi hangulata felől sem kell aggódni.

Tovább
Vinyl padló – az elegancia és luxus megtestesítője

 

A vinyl padló az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a luxusotthonokban. Ezek a padlóburkolatok magas minőséget, tartósságot és elegáns megjelenést kínálnak, és sokféle stílushoz és lakberendezési koncepcióhoz tökéletesen illeszkednek. A vinyl padlók különleges vonzereje abban rejlik, hogy képesek utánozni a természetes anyagok, például a fa vagy a kő megjelenését, miközben könnyen karbantarthatók és ellenállnak a mindennapi kopásnak.

Az egyik legfontosabb szempont a luxusotthonok padlójának kiválasztásában az anyag minősége. A magas minőségű vinyl padlók valódi fa vagy kő hatású felülettel rendelkeznek, amelyek lenyűgözően valósághűek. Az anyag minősége és szerkezete döntő fontosságú a padló tartósságában és stabilitásában. A vastagabb és erősebb padlók hosszú élettartamot és ellenálló képességet biztosítanak a kopás, a karcolás és a nedvesség ellen.

A vinyl padló elegáns megjelenésének köszönhetően a padlóburkolat textúrája és mintázata kulcsfontosságú. A textúra lehetővé teszi a padló valósághű megjelenését és tapintását, így megtéveszthető módon utánozza a természetes anyagokat. A fa hatásúak például rendkívül részletgazdag textúrával rendelkeznek, amelyek tökéletesen utánozzák a fa erezetét és a kőhatást. A jól megválasztott mintázat és textúra garantálja a luxus és az elegancia sugárzását a padlóburkolaton.

A színválasztás egy másik fontos aspektus a vinyl padló kialakításában. A megfelelő színválasztás lehetővé teszi a harmóniát és az egyensúlyt a lakberendezés többi elemével. A világosabb színek, mint a fehér, a krém vagy a világos szürke, kifinomultságot és tisztaságot sugároznak, és növelik a térérzetet. A sötétebb színek, mint a mahagóni vagy a barna, gazdagságot és melegséget kölcsönöznek a térnek.

A vinyl padlók alatti hangszigetelés szintén fontos szempont a luxusotthonokban. A megfelelő hangszigetelés biztosítja a csendes és nyugodt környezetet, miközben csökkenti a zajokat és az ütéseket a padlóburkolat alatt. A hangszigetelő rétegek hatékonyan csökkentik a zajt, így kényelmet és nyugalmat biztosítanak a lakásban.

A vinyl padló karbantartása és tisztítása is egyszerű és kényelmes. Az elegáns megjelenés fenntartása érdekében ezek rendszeres tisztítása és gondozása elengedhetetlen. Könnyen tisztíthatók és törölhetők, és ellenállnak a foltoknak és a szennyeződéseknek. Az időtálló és könnyen karbantartható jellegük miatt a vinyl padlók hosszú távon megőrzik elegáns megjelenésüket.

Tovább

Parketta az örökzöld mególdás.

A parketta azon kevés padlóburkolati megoldások egyike, amely évszázadok óta megtartotta népszerűségét és elismertségét, sőt, a modern lakberendezési trendek közepette is újra és újra képes megerősíteni helyét.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

A parketta alapanyaga, a fa, önmagában is időtlen anyagnak számít, amely melegséget, természetességet és eleganciát kölcsönöz bármilyen térnek. Ez azonban ennél sokkal többet kínál: egyedi karaktert, tartósságot és sokoldalúságot. Akülönböző fafajok mint például a tölgy, a bükk vagy az egzotikusabb mahagóni, különböző színárnyalatokban és mintázatokban érhetők ell, lehetővé téve, hogy mindenki megtalálja a saját stílusának megfelelő parkettát. a tartóssága és időtállósága az egyik legfőbb érv mellette. A megfelelően kezelt és karbantartott parketta évtizedekig képes megőrizni szépségét és minőségét, ellenálva a mindennapi használat okozta kopásoknak és sérüléseknek. Ez a hosszú élettartam nem csak gazdaságos megoldást jelent a tulajdonosok számára, hanem fenntarthatósági szempontból is előnyös, mivel kevesebb erőforrás felhasználását és hulladéktermelést eredményez.                                                                                                                                                                                                                         

A parketta hőszigetelési tulajdonságai is kiemelkedőek. A fa természetes hőszigetelő képessége révén javítja az otthonok energetikai hatékonyságát, segítve ezzel az energiafogyasztás csökkentését és a fűtési költségek optimalizálását. Ez a meleg és kényelmes járófelület télen különösenelőnyös, nyáron pedig segít megőrizni a kellemes hőmérsékletet. Az egészség és a kényelem szemponjából további előnyöket kínál. A fa természetes anyagként nem bocsát ki káros vegyi anyagokat, ellentétben egyes mesterséges padlóburkolati megoldásokkal. Ez különösen fontos az allergiában szenvedők és a belső levegő minőségére érzékeny emberek számára.

A design és a személyre szabás területén a parketta rendkívüli lehetőségeket kínál. a különböző fafajták, színek és lerakási minták széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját stílusának megfelelő parkettát. Az egyedi minták és a kreatív lerakási technikák, mint például a halszálka vagy a fonott, segítségével a parketta nem csupán padlóburkolat, hanem a tér művészi elemévé is válik.

Tovább

A laminált padló vagy laminált parketta kiválasztása során számos szempontot szoktunk figyelembe venni, mint például az esztétikai vonzerőt, a funkcionalitást vagy az ár-érték arányt. Azonban talán egy kevésbé kiemelt, de rendkívül fontos szempont, amellyel érdemes megközelíteni a témát, az a laminált padló környezettudatos jellegére összpontosít.

A környezettudatosság ma már nem csak egy divatos szó, hanem egy olyan életmódot jelent, amelyet egyre többen követnek. Ebben a kontextusban a laminált padlók és vagy laminált parketták is megállják a helyüket, hiszen számos aspektusban előnyös környezeti hatással rendelkeznek. Az alapanyagok kiválasztása és a gyártási folyamat mind olyan tényezők, amelyekben a laminált padlók figyelemre méltóan környezetbarát megoldást kínálnak. A laminált padlók alapanyagai között gyakran található faforgács vagy más fenntartható forrásokból származó anyagok. Ezáltal a padlók készítése nemcsak környezetbarátabb, hanem hozzájárul a fa erőforrásainak fenntartható használatához is. A gyártási folyamat során alkalmazott modern technológiák lehetővé teszik a faforrások hatékonyabb kihasználását, csökkentve ezzel az erdőirtásokat.

A laminált padló telepítése során is számos környezetbarát döntés hozható. Az alacsony karbantartási igényük és könnyű tisztíthatóságuk révén kevesebb vegyszerre van szükség a tisztítás során. Emellett könnyen újrahasznosíthatók, és a gyártásuk során keletkező hulladékot is lehetőség szerint minimalizálják.

A környezettudatosság és a laminált padlónak kapcsolata tehát összetett és mély. A fa alapanyagok fenntartható forrásból való származása, a tartósság, a kevesebb hulladéktermelés és az újrahasznosítási lehetőségek mind azt mutatják, hogy ezek nem csupán a kiváló dizájn és funkcionalitás szimbólumai, hanem egyúttal a környezettudatos választások egyikei is. Az otthoni kialakítás során tehát érdemes figyelembe venni a laminált padló környezetbarát tulajdonságait is. A széles választékban elérhető stílusok és mintázatok mellett a tudatos választásokkal otthonunk nemcsak szép és kényelmes, hanem környezetbarát is lehet. A laminált padlók ezen tulajdonságai együtt formálják meg az otthoni életminőséget, amely harmonikus kapcsolatban áll a környezettel és a tudatos életmóddal.

Tovább

A padlóburkolatok világában az új szereplő, az spc padló, egyre népszerűbbé válik, és nem véletlenül. Ez a modern padlóburkolat kiváló választás lehet otthonunk szinte bármely helyiségébe. Az spc padló olyan előnyökkel rendelkezik, amelyeket érdemes megismerni, mielőtt döntést hoznánk padlóburkolatunkról.

 • Tartósság és kopásállóság: ez a padló rendkívül tartós és ellenálló a mindennapi kopásnak. A strapabírósága miatt ideális választás olyan területekre, ahol gyakran járnak, például nappaliba vagy konyhába.
 • Vízállóság: az spc padló 100%-ban ellenálló a nedvességgel szemben, ami ideális a fürdőszobák, konyhák és mosókonyhák számára. A vízállóság megakadályozza a padló deformálódását vagy penészedését nedves környezetben.
 • Stílus és dizájn: ez a padló széles választékban érhető el különböző mintákban és színekben, így könnyedén megtalálhatjuk a stílusunkhoz illőt. Akár fa, kő, vagy akár geometrikus mintázatot keresünk, az spc padlók sokféle lehetőséget kínálnak.
 • Könnyű telepítés: ez a padló könnyen telepíthető, és a legtöbb esetben lehetőség van úsztatott telepítésre is. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges ragasztó vagy speciális eszközök használata, így a telepítés gyors és egyszerű.
 • Karbantarthatóság: spc padlók könnyen tisztán tarthatóak, csak néhány egyszerű lépést kell követnünk a hosszú élettartam érdekében. Nincs szükség különleges tisztítószerekre vagy ápolásra.
 • Kényelem: ez a padló puha és kellemes tapintású, így kényelmes járást biztosít, és hőszigetelő tulajdonságai révén melegen tartja a helyiséget.
 • Környezetbarát lehetőség: az spc padlók között találhatunk olyanokat, amelyek környezetbarát anyagokból készülnek, és újrahasznosított anyagokat is tartalmaznak.

Az spc padló tehát sok előnnyel rendelkezik, amiért érdemes fontolóra venni ezt a modern padlóburkolatot. Azonban fontos megjegyezni, hogy a padló kiválasztásakor figyelni kell a minőségre és a telepítés helyes módjára. Ha ezekre odafigyelünk, akkor egy tartós és esztétikus padlóburkolatot kaphatunk otthonunk számára. Ne habozzunk körülnézni, és válasszuk az spc padlót, hogy otthonunk új szintre emeljük a padlóburkolat terén. Az eredmény garantáltan meg fogja hozni az elvárásainkat, és hosszú távon kényelmes és stílusos megoldást nyújt majd.

Tovább

Volt egyszer egy nagy ház, amelynek padlózata régi, kopott és foltos volt. Az új tulajdonos, egy fiatal pár, nagyon szerette volna felújítani az otthonukat, és új padlóburkolatot szeretett volna a nappaliba és a hálószobákba. Miután sokat kutakodtak és tanácsot kértek a szakértőktől, úgy döntöttek, hogy a szalagparketta lesz a legjobb választás az otthonukba. A parketták időtlen megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek, tartósak és nagyon értékesek. A fiatal pár elhatározta, hogy saját kezűleg szerelik fel a parkettát, így hosszas keresgélés után a Lőrinc Parketta Szaküzletnél megtalálták az álmaik típusát. Egy elegáns, natúr színű szalagparkettát választottak, amely tökéletesen passzolt a belső térhez.

A parketta telepítése nagy kihívást jelentett a fiatal párnak, de az interneten talált útmutatók és videók segítségével sikerült a feladatot sikeresen teljesíteniük. A szalagparketta telepítése után a nappali és a hálószobák új életre keltek, és a helyiség időtlen és elegáns megjelenést nyert. Az új padlózat megváltoztatta az otthon hangulatát és hangossá tette azt. A régi, kopott padlózat után most olyan látvány tárul a fiatal pár elé, amely kényelmes és modern érzetet kelt.

Az ilyen melegburkolat nem csak szép és tartós, hanem számos előnnyel is rendelkezik. Emellett nagyon jó a hővezető képessége, így az otthon melegebbnek érezhető. Ráadásul nem csak kényelmes a járásra, de csökkenti az ütődések és zajok átvitelét is, így csendesebb és nyugodtabb otthoni környezetet teremt. A parketta könnyen tisztítható és karbantartható is, ami jelentős előnyt jelent az otthoni életben. Egy egyszerű porszívózás és letörlés már elegendő lehet a padlózat ápolásához és tisztításához. Emellett hosszú élettartammal rendelkezik, és ha jól gondozzák, akár évtizedekig is használható marad. Ezért nem csak esztétikai megjelenésével, hanem tartósságával is nagy értéket ad az otthonnak.

Összességében, a fiatal pár bölcs döntést hozott azzal, hogy szalagparkettát választottak otthonuk felújításához. A termék nem csak megváltoztatta az otthon hangulatát és megjelenését, de számos előnnyel is rendelkezik, mint a kényelem, zajcsökkentés, tisztíthatóság és tartósság.

Tovább