Background Image

Laminált padló vagy laminált parketta

Laminált padló vagy laminált parketta

A laminált padló olyan 3 rétegből álló meleg burkolat, amelynek alsó és felső rész műanyagból áll (melaminos védőréteg), és ennek köszönhetően formatartó és jó szilárdsággal bír! A felső rész gyakorlatilag áll egy UV-álló, színtartó dekorrétegből, amely a valódi fa érzetét adja vissza, és a laminált padló szépségét megőrző védőrétegből. A középső rétegben pedig környezetbarát faőrleményt találhatunk, ez a réteg a laminált padló 90%-át teszi ki. A köztudatban még sokan nevezik úgy, hogy laminált parketta. A felső műanyag rétegnek köszönhetően jó az ellenálló képessége, éppen ezért kopás- és karcálló. A különféle behatások nem hagynak feltétlen nyomokat. (pl.: tűsarkú, bútorok karcolása)
A laminált padló vastagságának (7mm,8mm,10mm) köszönhetően padlófűtéssel is ötvözhető. A laminált padló megjelenésében hasonlít a szalagparketta burkolathoz.

Amiért népszerű a laminált padló

A laminált padló kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, ezért is a legközkedvelt melegburkolat egyike.
A kedvező ár a sorozatgyártásnak köszönhető, ettől függően felveszik a versenyt, akár komolyabb minőségű parkettákkal is.
Nem kell külön ragasztani aljzatot, így további költségeket sporolunk vele, valamint jóval egyszerűbb a fektetése, valamint bármikor, könnyedén felszedhető. Még lakkozni sem kell, hiszen a felső faérzetű, dekorréteg olyan anyagból áll és szép, hogy nem is lenne értelme! Ez még további költségcsökkenést jelent.
Rendkívül sok szín- és méretválasztékból választhatnak az érdeklődők, gyakorlatilag minden területre meglehet találni a legmegfelelőbbet. Legyen szó kis forgalmű helyiségről, vagy akár nagy forgalmű helyiségekről, a laminált padló ellenállóképességének köszönhetően bárhol megálja a helyét. (Pl.: iroda, konyha, gyerekszoba, folyosók)

 

Laminált padló tisztítása

A tökéletes illesztése miatt rendkívül könnyen tisztítható, érdemes porszívózni, amellyel növelhetjük élettartamát. Lényeges, hogy olyan tisztítószerekkel érdemes tisztítani, amelyek olaj- és viaszmentesek, mivel ezek a laminált padló esetében nem szívódnak fel, és így külön réteget képeznek a padló felületén, amely később kellemetlenséget okozhat. Jól kicsavart felmosóronggyal szabad felmosni, hiszen a bő víz miatt felpúposodhat, amely későbbi problémákhoz vezet, vagy akár a laminált padló cseréjéhez.
Laminált padló jellemzői szavakban:

  • könnyen takarítható
  • padlófűtésre is alkalmas
  • olcsó, és mégis minőségi termék
  • jó minőség
  • jó hang- és hőszigetelés
  • jó kopás- és karcállóság
  • sok szín- és méretválaszték
  • bárhol használható
  • nagyszilárdságú
  • Laminált padló lefektetése

Érdemes kicsit kiteríteni a használni kívánt helyiségben a padlót, hogy átvegye az adott helyiség hőmérsékletét. Nagyon fontos, a laminált padló lefektetése előtt a felületet készítsük megfelelően elő. Figyelni kell a felület esetén, hogy véletlenül se legyen egyenetlen, hiszen az a laminált padló rosszillesztéseihez vezet.