Background Image

Önzárós Szalagparketta

Klikkes vagy önzárós szalagparketta

Azok a szalagparketták, melyek önzárósak, mechanikus zárrendszerük is van, és így lerakásukhoz nem kell ragasztót használni. Illesztéseik ellenállnak a normál igénybevételnek, így a parkettaszálak nem mozdulnak el egymástól. Ezáltal a szalagparketta lerakása szinte a legkönnyebb feladat, mert a parketta szálak mindig egyenes vonalban követik egymást. Az így elkészült illesztések a padló egész élettartalma alatt tökéletesen működnek. Legnagyobb előnye, hogy bármikor sérülésmentesen szétszedhető és újra és újra, akárhányszor lerakható.

A Grabo jive szalagparketták a Real Wood parketták összes jó és kedvező tulajdonságával rendelkeznek:

mert kizárólag valódi fa felhasználásával előállított parketta
mert minden eleme tömör fából készül, így a természet és az élet üzenetét hordozza magában.
A Grabo jive szalagparketták felülete hét rétegben van lakkozva magas minőségű, UV fényre keményedő akril lakkal. A lakk a legszigorúbb svéd környezetvédelmi előírások betartásával készül, a kikeményítése közben nincsenek felszabaduló oldószergőzök, így a lakk gyártása, valamint felhasználása közben is a környezetet óvja, védi. A lakk csillogó fényével kiemeli a fa erezetét, csodás színét, ragyogását, mindeközben maximálisan ellenáll az igénybevételenek.

A többszörösen, kézzel válogatott, a tömör valódi fa járóréteg adja meg a megjelenését a Grabo jive szalagparkettának, ami gondosan kiválasztott, ellenőrzött és egészséges erdőkből származik. A Grabo parquet szalagparketta egyedi metódusa, a TLSS garanciát jelent a Grabo jive egyedi és attraktív megjelenésére. Úgy garantálható a termék hosszú élettartalma, hogy szigorú minőségi ellenőrzések kísérik a gyártásunk minden egyes lépését, így megbízhatóságára és kezelhetőségére is garancia van.

Termék rugalmasságát és mérettartósságát a középréteg anyaga és fektetési iránya az, ami garantálja, lehetővé teszi még a középréteg vastagsága a csap és horony biztonságos kialakítását is a hosszanti oldalakon. A keményfa betétlécek elhelyezésével biztosítjuk a rövid végeken a pontos megmunkálást és precíz illeszkedést. Így a tökéletes illeszkedését a kialakított csap és horony biztosítja a parkettatáblák.

Északi fenyő furnér felhasználásával készítjük a Grabo jive szalagparketta alsó rétegét, így biztosítva a leggazdaságosabb termelést valamint ezáltal a környezetvédelmet és a termékünk stabilitását. Így legkevesebb hulladék a furnér gyártása és felhasználása közben keletkezik, ezért ezt az alapanyagot válassztottuk termékünk gyártásához, őrizve környezetünket, a földet, amit csak kölcsön kaptuk.

A felületek homogenitása végett a fedőréteg lamelláit egymáshoz ragasztottuk, megelőzve a lamellák közötti fugák kialakulását. A három réteget formaldehidmentes ragasztási eljárással tettük össze, így őrizve mindent ami fontos: a környezetünket és az Ön és családja egészségét. Az egyes rétegeket az általunk alkalmazott ragasztó olyan szilárdan tartja össze, hogy nincs az az igénybe vétel ami tönkre tenné, vagy elválaszthatná egymástól a rétegeket.

A Grabo jive szalagparkettákat 2004-ben Angliában (Nagy Britanniában) az év parkettájának választották, és már csap-horony kialakítással is elérhetővé vált, amely a glueless fektetési rendszert biztosítja. A védett jive o loc profil segítségével a fektetés még egyszerűbb és gyorsabb! A jive o loc termékek fektetésénél az elemeket csak egymásba kell billenteni, és máris kész a csodás, teljesen egyedi Grabo jive szalagparketta burkolat!

A parketta garantált minőségének folyamatos fenntartása érdekében a Grabo CE minősítéssel rendelkező termékek előállítása szigorú minőség- és környezetirányítási rendszer keretein belül történik. A grabo parketták – alapanyagából és szerkezete végett – néhány hatással szemben kevésbé ellenálló, de kiváló műszaki tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Mikre vigyázzunk:
 

A termék különösen érzékeny a túlzott nedvességre, ezért soha ne tegyük ki annak, tehát kerüljük a folyadékokkal való közvetlen érintkezést. Ha esetleg, ez mégis bekövetkezik, biztosítsa a parketta felületének szárazságát, valamint az alapos kiszellőztetés is javasolt.

Túlzott mechanikai behatásokra a parketta akár véglegesen is elváltozhat, ezért soha ne tegyük ki erős ütésnek, karcolásnak, mely azonnal kárt okozhat a minőségében. Statikus terhelések végett mindig megfelelő alátét legyen a nehéz tárgyak alatt (pl.: bútorok). A gurulós székek/asztalok használatakor is alkalmazzunk megfelelő alátéteket, mivel ezek gurulás közben állandóan karcolják a parkettát, továbbá kerüljük az intenzív „pontszerű” terheléseket (pl.: hegyes női cipősarok). Takarítás során soha ne használjunk olyan vegyszereket, melyek oldószeresek, vagy maró hatásúak. Használjunk mindig a parkettatisztításhoz javasolt alkalmas dolgokat. A parkettát védjük a közvetlen, sugárzó hőhatástól, és a „jéghidegtől” fagyástól.

A padlóburkolók között a szalagparketta az egyik legkedveltebb melegburkoló anyag.

A szalagparketta 3 rétegből készülő meleg burkolat, amelynek felső rétege nemes fából készül (kb. 3-4mm vastagságban), amíg az alatta lévő másik kettő hordozórétege kevésbé igényes fából áll össze. Aki hosszútávra gondolkodik, és megfelelő ár-érték arányban keres parkettát, akkor a szalagparketta egy ideális választás tud lenni. Valamint csak úgy, mint a laminált padló, szintén bővíthető padlófűtéssel, bár a szalagparketta vastagságára való tekintettel nem túl jól tudja leszigetelni a fűtést.

A hordozó rétegek kisebb minősége miatt kedvezőbb áron tudunk hozzájutni a szalagparkettához, mint egy teljesen tömör fából készült parkettához (pl.: csaphornyos parketta).
A rétegek elhelyezésének köszönhetően jól reagál a környezeti hatásokra, és kisebb az esélye a vetemedésnek. A szalagparketta minőségi felsőrétegének köszönhetően többször csiszolható, lakkozható, vagy akár felújítható. Éppen ezért is, jól használva, akár több tíz évig is kitart a szalagparketta.

Könnyen tisztán tartható, kevésbé nedves ronggyal, porszívóval, hamar kész a takarítási feladat. Hiszen a sztatikus feltöltődés miatt abszolút nem vonzza a port, porcicákat.

Szalagparketta előnyei és jellemzői:

 • könnyen tisztítható
 • könnyen is szállítható
 • Szállítását segíti, hogy a parketta mérete és csomagolása praktikus
 • eredeti fa életérzés
 • hosszú strapabíróság
 • jó szilárdság
 • könnyen összerakható
 • Mivel késztermék, így különösebb szaktudás nélkül is lerakhatja bárki otthonában, aki követi a parketta lerakási útmutatóját
 • Önzárós szalagparkettáról itt olvashat ›
 • padlófűtéssel is kombinálható
 • környezetbarát
 • Egyészségre ártalmatlan a készítés alatt felhasznált ragasztás, illetve maga a felületkezelése
 • jól alkalmazkodik, nehezebben vetemedik
 • akár 20-30 évig is eláll
 • Gyakorlatilag összességében elmondható, hogy teljesen jó választás, és semmi általános ellenérv nincs, amely a szalagparketta ellen szólna!
 • Esetleges kérdésével, szaktanácsadással kapcsolatban keresse parketta boltunkat, vagy hívjon telefonon!