Background Image

Szakinformációk

Screenshot

Szalagparketta

A padlóburkolók között a szalagparketta az egyik legkedveltebb melegburkoló anyag.

A szalagparketta 3 rétegből készülő meleg burkolat / Befag, Graboplast /, amelynek felső rétege nemes fából készül (kb. 3-4mm vastagságban), amíg az alatta lévő másik kettő hordozórétege kevésbé igényes fából áll össze. Aki hosszútávra gondolkodik, és megfelelő ár-érték arányban keres parkettát, akkor a szalagparketta egy ideális választás tud lenni. Valamint csak úgy, mint a laminált padló, szintén bővíthető padlófűtéssel, bár a szalagparketta vastagságára való tekintettel nem túl jól tudja leszigetelni a fűtést.

Tovább
Screenshot

Önzárós Szalagparketta

Azok a szalagparketták / Befag, Graboplast /, melyek önzárósak, mechanikus zárrendszerük is van, és így lerakásukhoz nem kell ragasztót használni. Illesztéseik ellenállnak a normál igénybevételnek, így a parkettaszálak nem mozdulnak el egymástól. Ezáltal a szalagparketta lerakása szinte a legkönnyebb feladat, mert a parketta szálak mindig egyenes vonalban követik egymást. Az így elkészült illesztések a padló egész élettartalma alatt tökéletesen működnek. Legnagyobb előnye, hogy bármikor sérülésmentesen szétszedhető és újra és újra, akárhányszor lerakható.

Tovább
Screenshot

Laminált Padló

A laminált padló olyan 3 rétegből álló meleg burkolat, amelynek alsó és felső rész műanyagból áll (melaminos védőréteg), és ennek köszönhetően formatartó és jó szilárdsággal bír! A felső rész gyakorlatilag áll egy UV-álló, színtartó dekorrétegből, amely a valódi fa érzetét adja vissza, és a laminált padló szépségét megőrző védőrétegből. Kaindl, Kronopol.

Tovább